Derby-ul restanță al Superligii, FCSB – CFR Cluj, va fi arbitrat de Istvan Kovacs

Publicat: 12 12. 2022, 13:30

FCSB – CFR Cluj e derby-ul Superligii. Meciul se joacă joi, 15 decembrie, de la ora 20:00, pe Arena Națională, și va fi arbitrat de Istvan Kovacs.

Partida restanță, din etapa nouă, e cea mai importantă a finalului de an. Cele două echipe sunt apropiate în clasament, FCSB e pe locul trei, 35 de puncte, și CFR Cluj e pe poziția a doua, 41 de puncte. Lider e Farul, cu 44 de puncte și un meci mai mult jucat.

Kovacs e cel care va arbitra meciul, potrivit GSP, el fiind arbitrul care s-a întors de la Cupa Mondială din Qatar cu 92.500 de euro în conturi.

Derby-ul restanță al Superligii, FCSB – CFR Cluj, va fi arbitrat de Istvan Kovacs

A luat o primă de 70.000 de euro pentru că a participat la turneul final din Qatar și pentru fiecare meci la care a fost delegat în faza grupelor a încasat 2.500 de euro.

Pentru partida din optimi, arbitrul din Carei a primit 5.000 de euro.

La toate meciurile de la CM 2022 Qatar a fost arbitru de rezervă, ca al patrulea oficial. Iată partidele:

Qatar – Ecuador 0-2 / Grupa A

Uruguay – Coreea de Sud 0-0 / Grupa H

Argentina – Mexic 2-0 / Grupa C

Spania – Germania 1-1 / Grupa E

Ecuador – Senegal 1-2 / Grupa A

Arabia Saudită – Mexic 1-2 / Grupa C

Croația – Belgia 0-0 / Grupa F

Portugalia – Elveția 6-1 / Optimi.

FCSB a câștigat cu Chindia Târgovişte, 2-0, duminică seara, în deplasare, la Ploieşti, într-un meci din etapa a 20-a a Superligii. Golurile au fost marcate de Risto Radunovic (24 – penalty) şi de Billel Omrani (73), aflat la primul său gol pentru FCSB.

FCSB ar putea juca fără trei dintre titularii obișnuiți, Olaru, Compagno și Târnovanu, toți accidentați. În lipsa titularului din poartă, bucureștenii se vor baza pe Andrei Vlad. „Din ce știu, Târnovanu nu joacă cu CFR Cluj, dar sperăm. Andrei Vlad e un portar foarte bun, și-a primit șansa, trebuie să apere. De asta e la Steaua (n.r. FCSB). Să dea Dumnezeu să apere la fel de bine și îi bag pe amândoi în poartă dacă e nevoie”, a declarat antrenorul FCSB, Mihai Pintilii.

CFR Cluj a remizat cu FC Botoşani, 1-1, duminică seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 20-a a Superligii. Au marcat: Andrei Dragu (90+1), respectiv Lovro Cvek (28).