Deznodământ neașteptat în duelul Halep – Begu din China

Publicat: 26 09. 2016, 13:36
Actualizat: 02 04. 2018, 23:52

Partida, care a durat o oră și șapte minute, a început cu un break al Irinei Begu, urmat de un rebreak reușit de Simona Halep, care a câștigat patru game-uri la rând și s-a distanțat la 4-1. Irina Begu și-a făcut serviciul pentru 4-2 și a mai câștigat încă un game, însă nu a reușit să o împedice pe Halep să își adjudece primul set. În setul secund, Irina Begu a comis trei duble greșeli, iar la scorul de 0-2 a decis să abandoneze din cauza unor probleme la spate.

De-a lungul partidei, Halep a servit patru ași, iar Irina a reușit două astfel de lovituri. Halep a stat mai bine și la primul serviciu, cu un procentaj de 64 la sută, față de 53 la sută cât a avut Begu. Simona Halep a avut șase șanse de break, dintre care a concretizat trei și a pierdut o singură dată pe propriul serviciu, salvând alte patru șanse ale adversarei.

Scorul confruntărilor directe dintre primele două românce din ierarhia WTA a devenit astfel 5-0 pentru Simona Halep, după ce sportiva din Constanța a câștigat și precedentele patru partide. Cele două s-au mai întâlnit în 2016, în sferturile turneului de la Madrid, iar Simona Halep a învins-o pe Irina Begu în trei seturi.

În optimile competiției din China, Simona Halep o va întâlni fie Yaroslava Shvedova (Kazahstan, 41 WTA), fie pe Roberta Vinci (Italia, 15 WTA), care se vor întâlni într-un meci programat marți, de la șapte dimineața, în șaisprezecimile competiției.