Doi jucători de tenis francezi implicați într-un caz de viol, puși în libertate în Grecia

Publicat: 09 12. 2013, 22:15

Doi jucători de tenis francezi, implicați într-un caz de presupus viol în grup în Grecia, în cadrul căruia a fost reținut și un cetățean român, au obținut, luni, din partea justiției elene, decizia de a fi puși în libertate, după două luni de detenție provizorie, informează AFP.Avocata Elena Anastasiou, care îl apără pe tenismanul Alexandre Massa (20 de ani) alături de un avocat francez, a declarat că sportivul va părăsi marți închisoarea din Grecia, în care este încarcerat de la începutul lunii octombrie.

Massa este liber să părăsească teritoriul Greciei în așteptarea finalului anchetei.

Tenismanul Yanais Laurent, în vârstă de 21 de ani, a obținut punerea în libertate și așteaptă, de asemenea, să iasă din închisoare, potrivit avocatei Corinne Dreyfus-Schmidt.

Alexandre Massa este acuzat de complicitate la viol, iar Yanais Laurent de tentativă de viol.

Sportivii contestă acuzațiile formulate de o jucătoare americană în vârstă de 25 de ani, care a afirmat că a fost violată în timpul unei petreceri organizate într-un hotel, în timpul unui turneu internațional la Maraton, la 3 octombrie.

După denunțul făcut de sportivă, au fost plasați în detenție provizorie Massa, Laurent, încă un francez, un cetățean român (angajat al hotelului) și un german.