Dorinel Munteanu a preluat o nouă echipă din Liga I

Publicat: 04 03. 2015, 15:26

„Astăzi, antrenorul Dorinel Munteanu a ajuns la un acord cu clubul Astra pentru preluarea echipei noastre. Acesta va semna contractul, la Giurgiu, apoi va conduce primul antrenament și va fi prezentat oficial, într-o conferință de presă. Îi urăm mult succes pe banca Astrei!”, a anunțat gruparea giurgiuveană, pe contul oficial de Facebook, fara a preciza durata înțelegerii.

Munteanu, care îl înlocuiește pe ucraineanul Oleg Protasov, va avea ca obiectiv clasarea pe un loc care să asigure formației giurgiuvene participarea în ediția viitoare a Ligii Europa. El este al treilea antrenor al formației Astra din acest sezon după Daniel Isăilă și Oleg Protasov.

Dorinel Munteanu a condus ultima oară formația FK Qabala, din Azerbaidjan, de unde a demisionat la 4 decembrie. În cariera sa, tehnicianul în vârstă de 46 de ani a mai antrenat formațiile CFR Cluj, FC Argeș Pitești, FC Vaslui, Universitatea Cluj, Steaua, Oțelul Galați, Dinamo, Mordovia Saransk și Kuban Krasnodar.

Ucraineanul Oleg Protasov a fost demis, luni, din funcția de antrenor principal al echipei Astra Giurgiu, conducerea grupării luând decizia rezilierii contractului tehnicianului ca urmare a rezultatelor slabe din ultima perioadă.

După 19 etape, Astra Giurgiu ocupă locul 5 în clasamentul Ligii I, cu 32 de puncte, la 12 puncte de liderul Steaua.