Dragomir: „Dacă aș fi fost în locul lui Mutu, nu aș fi intrat la 3-0 nici dacă mă împușca”

Publicat: 27 03. 2013, 09:34
Actualizat: 01 02. 2019, 15:34

Președintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, marți seară, că echipa națională a României a făcut două meciuri foarte proaste cu Ungaria și Olanda, precizând însă că împotriva batavilor jucătorii pregătiți de Victor Pițurcă au jucat mult mai slab.

„Sunt multe cauze pentru care s-a pierdut meciul. E diferență și la nivelul conducerii tehnice și la tot. Am jucat foarte prost și este un semnal de alarmă pe care l-am tras înainte de aceste două meciuri. Eu știu care sunt perspectivele, dar nu mă pronunț. Aștept ca cei care răspund de chestiile astea să ia măsurile necesare. Nu vreau să răspund la întrebările privind schimbarea antrenorului. Am jucat puțin mai prost ca în Ungaria. Acolo am jucat foarte prost, aici am jucat foarte, foarte prost”, a spus Dragomir, la Gsp TV.

Dumitru Dragomir a precizat că dacă era în locul lui Adrian Mutu ar fi refuzat să intre pe teren când scorul era 0-3. „Nu o înțeleg pe asta cu introducerea lui Mutu la 3-0. Ce să facă, să întoarcă el rezultatul sau să nu se supere? Eu dacă aș fi fost în locul lui Mutu, nu aș fi intrat la 3-0 nici dacă mă împușca”, a completat Dragomir.

Oficialul LPF a afirmat că ar fi jucat cu Alexandru Chipciu pe postul de fundaș dreapta în locul lui Gabriel Tamaș. „Aș fi jucat cu Chipciu fundaș dreapta orice s-ar fi întâmplat. Cei mai buni jucători ai noștri au fost Chiricheș și Popa, înseamnă că Popa s-a accidentat dacă a fost schimbat”, a explicat Dragomir.

Echipa națională a României a fost învinsă, marți, în deplasare, pe Amsterdam ArenA, cu scorul de 4-0 (1-0), de reprezentativa Olandei, într-un meci din grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014.

Golurile partide au fost marcate de Van der Vaart ’12, Van Persie ’56, ’65 din penalti și Lens ’90.