Dublă cu Spania la MIOVENI pentru echipa națională de handbal feminin! Două surprize în lotul lui Florentin Pera

Publicat: 20 07. 2023, 15:25
Actualizat: 20 07. 2023, 15:25

Naționala de handbal feminin a României se va afla în cantonament în intervalul 26-30 iulie, la Mioveni, unde va disputa şi două amicale cu Spania.

Evenimentul reprezintă o etapă de pregătire a Campionatului Mondial din 2023.

În lotul convocat de Florentin Pera se regăsesc şi Diana Lixăndroiu şi Alisia Boiciuc, proaspăt medaliate cu bronz la Campionatul European de tineret.

Dublă cu Spania la Mioveni pentru echipa națională de handbal feminin! Două surprize în lotul lui Florentin Pera

Handbalistele senioare convocate sunt: Alexandra Badea, Nicoleta Balog, Bianca Bazaliu, Oana Borş, Eliza Buceschi, Daria Bucur, Nicoleta Bucur, Iulia Dumanska, Daciana Hosu, Cristina Laslo, Corina Lupei, Cristina Neagu (căpitan), Lorena Ostase, Crina Pintea, Andreea Popa, Angela Puşcaş, Sonia Seraficeanu, Elena Şerban şi Anamaria Tănăsie.

Reprezentativa de handbal feminin de tineret a României a învins reprezentativa similară a Portugaliei în finala mică de la Campionatul European de la Pitești/ Mioveni, scor 39-32 (18-13), și a încheiat pe locul trei turneul final.

Astfel, naționala de handbal feminin de tineret a României a luat bronzul la un Campionat European după o pauză de 16 ani. Ultima dată când „tricolorele” mici au mai înregistrat un astfel de rezultat a fost în 2007, când s-au impus în fața Suediei în finala mică.

La acel turneu final, Cristina Neagu a fost a doua cea mai bună marcatoare a turneului cu 54 de goluri.

Întâlnim una din țările gazdă, Danemarca, cel mai puternic adversar din urna a treia, Serbia, și Chile în drumul nostru la turneul final de CM care are loc între 29 noiembrie și 17 decembrie 2023.