După doi ani, s-a aflat de ce s-a prăbușit avionul în care se aflau jucătorii și antrenorul de la Chapecoense. Concluziile anchetei

Publicat: 28 04. 2018, 09:32

„Accidentul s-a produs din cauza lipsei de combustibil, ca urmare a gestionării necorespunzătoare a riscurilor de către compania LaMia”, au spus anchetatorii.

Cu 40 de minute înainte de impact, s-a declanșat în cabină semnalul luminos care indica nivelul scăzut de carburant, dar echipajul nu a anunțat urgența pentru a primi prioritate la aterizare. De altfel, un raport preliminar, efectuat la o lună după accident, arăta varianta lipsei de combustibil.

Antrenorul formației Chapecoense, Caio Junior, și 19 dintre fotbaliștii săi au decedat, la data de 29 noiembrie 2016, după ce aeronava care îi transporta la Medellin s-a prăbușit. Brazilienii se deplasau spre Medellin pentru meciul cu Atletico Nacional, din prima manșă a finalei Cupei Americii de Sud. Returul era programat peste o săptămână, în Brazilia. La cererea celor de la Atletico Nacional, Asociația sud-americană de fotbal (Conmebol) a anunțat la câteva zile după accident că echipa Chapecoense este noua deținătoare a trofeului.

CITEȘTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI