După Halep, încă un tenismen renunță la participarea la Jocurile Olimpice, de teama Zika

Publicat: 16 07. 2016, 17:49
Actualizat: 02 04. 2018, 22:17

La fel ca Simona Halep, care și-a anunțat, vineri, retragerea de la Jocurile Olimpice din 2016, sportivul canadian în vârstă de 25 de ani a hotărât să nu participe din cauza virusului Zika.

„Mi se rupe sufletul să vă anunț că nu voi participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. După numeroase discuții cu antrenorii și familia, iau această decizie din motive de sănătate, mai ales din cauza riscului pe care îl constituie virusul Zika. A fost o alegere dificilă, personală și nu doresc astfel să influențez alți sportivi.

Aș dori să-i mulțumesc Comitetului Olimpic pentru sprijin. Sunt foarte mândru că am concurat pentru Canada la Jocurile Olimpice de vară din Londra, în 2012, iar pe scena mondială, la mai multe evenimente din Cupa Davis. Aștept cu nerăbdare să încurajez echipa Canadei, în această vară”, a postat Milos Raonic pe Facebook.

Aflat pe locul 7 ATP, Milos Raonic a ajuns în ultimul act al turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, disputat în perioada 27 iunie – 10 iulie, dar a fost învins, scor 4-6, 6-7 (3), 6-7 (2), de britanicul Andy Murray, locul 2 în clasamentul mondial.