Echipa de tenis feminin a României a învins Ucraina cu 3-2 în ”Billie Jean King Cup” după ce a revenit de la 0-2

Publicat: 14 04. 2024, 06:48
Actualizat: 14 04. 2024, 06:50
Ana Bogdan și Jaqueline Cristian au exultat de bucurie după ce au întors rezultatul împotriva Ucraina de la 0-2 la 3-2 (captură DigiSport)

Echipa de tenis feminin a România a învins Ucraina cu 3-2 în ”Billie Jean King Cup” după ce a întors scorul de la 0-2. Fetele antrenate de fostul tenismen Horia Tecău vor fi astfel prezente la turneul final al ”Billie Jean King Cup, care va avea loc la Sevilla (Spania), în perioada 12 – 17 noiembrie.

Sâmbătă, România a învins Ucraina cu 3-2, după ce primele două meciuri de simplu fuseseră câștigate, cu o zi înainte, de către adversarele ”tricolorelor”. România era condusă cu 2-0, dar Ana Bogdan și Jaqueline Cristian și-au adjudecat meciurile de simplu în a doua zi a confruntării disputate în Statele Unite ale Americii, pentru ca, la capătul unei zile incredibile, să câștige și „dublul” și să se impună la general cu 3-2.

ZIUA 1: România – Ucraina: 0-2

Jaqueline Cristian – Elina Svitolina 3-6, 5-7
Ana Bogdan – Lesia Tsurenko 6-3, 2-6, 0-6

ZIUA 2: România – Ucraina: 3-2

Ana Bogdan – Elina Svitolina 6-4, 4-6, 6-3
Jaqueline Cristian – Lesia Tsurenko 2-6, 6-4, 6-4!
Ana Bogdan / Jaqueline Cristian – Nadiia Kichenok / Lyudmyla Kichenok 6-2, 7-6 (7)

CALIFICARE | Echipa de tenis feminin a României a învins Ucraina cu 3-2 în ”Billie Jean King Cup” după ce a revenit de la 0-2

Inițial, pentru meciul de dublu, antrenorul României, Horia Tecău, intenționa să le introducă pe Anca Todoni și Mara Gae, dar, după ce evoluția scorului la general a fost favorabilă echipei noastre, fostul tenismen a decis să mizeze tot pe Ana Bogdan și Jaqueline Cristian. Astfel, Bogdan – Cristian le-au învins în două seturi pe surorile Nadiia și Lyudmyla Kichenok și au calificat România la turneul final.

Imediat după ce a primit vestea că va putea reveni în circuitul internațional, Simona Halep a anunțat că se va întoarce și în echipa României și va participa la confruntarea împotriva Ucrainei, numai că, înainte cu două săptămâni, a declarat forfait din motive medicale, invocând probleme la umăr.