Echipa masculină de gimnastică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice

Publicat: 17 04. 2016, 16:46

Echipa masculină de gimnastică a României, alcătuită din Marian Drăgulescu, Marius Berbecar, Cristian Bățagă, Andrei Muntean, Vlad Cotuna și Andrei Ursache, a ratat, duminică, șansa de a participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

România s-a clasat pe 5 în turneul preolimpic care s-a desfășurat chiar în orașul unde vor avea loc Jocurile Olimpice. Cu un total de 344,148 de puncte, România a fost a treia după a doua subdiviziune, în urma Germaniei și Franței, însă până la final, Drăgulescu și compania au pierdut teren în fața Ucrainei, 350,160 puncte și a Olandei, 347,444.

Primele patru clasate, Germania, Franța, Ucraina și Olanda au obținut calificarea la Jocurile Olimpice, care se vor desfășura în această vară, în perioada 5-21 August.

România a obținut punctaje bune la sărituri, prin Marian Drăgulescu, 15,266 de puncte, la paralele, sol și inele, însă gimnaștii antrenați de Ioan Suciu nu au dat același randament la cal cu mânere și la bara fixă.

Gimnaștii români vor mai primi o calificare nenominală pentru probele individuale de la Rio. România avea un sportiv calificat individual, pe Marian Drăgulescu, medaliat cu argint la sărituri.