Elisabeta Lipă a dezvăluit secretul: cum a luat echipajul de 8+1 medalie la Rio 2016

Publicat: 14 08. 2016, 11:18
Actualizat: 16 04. 2018, 15:03
Elisabeta Lipă, infectată cu COVID! „Nu știu de unde am luat virusul, că m-am protejat. Așa că, fiți atenți!” / Foto: Publimedia

Echipajul românesc a fost cronometrat cu timpul de 6 minute, 4 secunde și 10 sutimi, la doar 12 sutimi de secundă de medalia de argint, câștigată de către echipajul Marii Britanii. Canotoarele din Statele Unite au cucerit medalia de aur.

„Fetele au făcut o cursă extraordinară, cum n-au făcut de când sunt canotoare. Asta înseamnă dăruire totală. Și-au ascultat antrenorul, au stat în pluton și au atacat exact când nici adversarele lor nu mai credeau că româncele pot fi pe podium. Au venit de pe locul 6 pe 3 și au fost foarte aproape de argint. Asta înseamnă o bună pregătire. Le felicit pentru medalia obținută, dar le felicit și mai mult pentru modul cum s-au dăruit în finala olimpică. În felicit și pe domnul antrenor Roman și în egală măsură pe Vera Cochelea și Doina Ignat, au reușit să le transmită spiritul de învingător. Numai la Jocurile Olimpice poți trăi asemenea sentimente unice de bucurie”, a declarat Elisabeta Lipă, pentru ProSport.

Barca de 8+1 a României are următoarea componență: Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Laura Oprea, Adelina Boguș, Andreea Boghian și Daniela Druncea.

În 8 din cele 10 ediții la care această probă a fost inclusă în program, România a fost pe podium. În trei rânduri, la Atlanta, Sydney și Atena, barca de 8+1 a cucerit medalia de aur.

În urma acestui rezultat, România a acumulat patru medalii la Jocurile Olimpice de la Rio. Totodată, este a 38-a medalie olimpică adusă de canotaj României, a noua de bronz. Țara noastră are 19 medalii de aur în acest sport la JO și alte 10 de argint.