Emma Răducanu, personalitatea sportivă a anului în Marea Britanie

Publicat: 20 12. 2021, 09:10

Emma Răducanu, adolescenta campioană la US Open, a fost votată Personalitatea Sportivă a Anului 2021 în Marea Britanie, în competiția organizată anual de BBC. La vârstă de 18 ani, sportiva a devenit campioană feminină de Grand Slam.

Emma Răducanu, a fost votată de către BBC ca Personalitatea Sportivă a Anului 2021.

În 2021, la 18 ani şi zece luni şi cu o poziţie în clasamentul WTA pe locul 150 în lume, a câştigat primul său titlu de Grand Slam din carieră la US Open în cea de-a cincea apariţie generală în circuitul major.

„Este o mare onoare să fiu printre nominalizaţi. Sunt fericită pentru tenisul britanic şi că am reuşit să obţinem acest premiu… din nou! Mulţumesc tuturor fanilor şi alegătorilor, anul acesta a fost nebunesc. Energia din acest an când am jucat la Wimbledon în faţa publicului meu de acasă, asta a fost ceva ce nu am mai simţit până acum. Felicitări tuturor!”, a spus Răducanu.

Acum în vârstă de 19 ani şi clasată pe primul loc în Marea Britanie, Răducanu devine prima jucătoare de tenis care a fost desemnată Personalitatea Sportivă a Anului de la Virginia Wade în 1977 – ultima britanică care a câştigat un titlu de Grand Slam.