Este PUȚINUL pe care îl putem face. Mesajul selecționerului Croației, după ce echipa a donat copiilor defavorizați TOȚI BANII câștigați la Campionatul Mondial

Publicat: 18 07. 2018, 15:14
Actualizat: 22 01. 2019, 14:28

Echipa condusă de Zlatko Dalic a avut un parcurs impresionant până în finala turneului, dar a fost înfrântă de selecționata „cocoșilor” francezi cu scorul de 4-2.

„Echipa națională a donat banii primiți pentru participarea la Cupa Mondială 2018 unei fundații pentru copii. Această fundație plătește excursii pentru copiii care nu au văzut niciodată Marea Adriatică. Naționala Croației este alături de popor și face tot ce poate să îl ajute, mai presus de victorii. Toți copiii Croației vor putea să meargă la mare măcar șapte zile. Este puținul pe care putem să îl facem pentru cei aflați la nevoie”, este mesajul emoționant al selecționerului croat, postat pe pagina de Facebook.

Antrenorul croat deplânge situația din sistemul de sănătate din țară, dar și criza din sistemul educațional. A transmis un mesaj dur politicienilor, pe care ii acuză că au dus țara în criză: „Croația a fost dusă în abisul mizeriei„.

Pentru jucătorii englezi a devenit deja o tradiție să își doneze banii câștigați în meciurile pentru echipa națională.  De altfel, și starul francez al celor de la PSG, atacantul Kylian Mbappe, conduce la doar 19 ani o organizație de caritate care oferă sprijin sportiv copiilor cu dizabilități.