EXCLUSE DE LA JOCURILE OLIMPICE 2012. Opt jucătoare de badminton, acuzate că au pierdut deliberat

Publicat: 01 08. 2012, 16:53
Actualizat: 08 03. 2013, 04:07

Opt jucătoare au fost excluse de la Jocurile Olimpice de la Londra, după ce Federația Internațională de Badminton (BWF) le-au acuzat că au pierdut deliberat partidele de dublu din grupe, informează AFP.

BWF a acuzat, miercuri, opt jucătoare de dublu din concursul de badminton – una din China, una din Indonezia și două din Coreea de Sud – că nu au făcut „tot posibilul” pentru a câștiga meciurile oficiale la JO.

Marți, pe Wembley Arena, jucătoarele din două meciuri au ieșit de pe teren în huiduielile publicului. Totul a părut a fi o încercare de manipulare a clasamentului grupelor din primul tur, două perechi deja calificate dorind să întâlnească în turul următor adversare cotate mai slab.

Meciul între redutabilele chinezoaice Yu Yang/Wang Xiaoli și sud-coreencele necalificate Jung Kyung și Kim Ha Na a fost examinat minuțios după înfrângerea la scor a sportivelor din China.

Ca urmare a acestui eșec, Yu și Wang le vor evita în turul următor pe compatrioatele lor Tian Qing et Zhao Yunlei, care au fost pe locul doi în grupa lor.

Un alt meci este cel în care sud-coreencele Ha Je și Kim Min-Jung le-au învins pe indoneziencele Meiliana Juahari și Polii Greysia. Arbitrul turneului Torsten Berg a venit pe teren în timpul acestui meci pentru a le avertiza pe jucătoare și a părut să arate un cartonaș negru, sinonim cu eliminarea, dar acesta se pare că a fost anulat.

„Examinăm serios cazul și în calitate de arbitru am luat o decizie și am făcut un raport la BWF”, a spus Berg.