Fără RIVAL în 2023! Bogdan Cosma Cristofor, la doar 12 ani, s-a impus în WSK Euro Series | FOTO

Publicat: 06 11. 2023, 18:11

Lider incontestabil la clasa Mini în cursele internaționale din acest an, pilotul bucureștean de karting Bogdan Cosma Cristofor (12 ani) încheie sezonul triumfal.

În weekend, la Napoli, puștiul a cucerit seria WSK Euro Series bifând o nouă reușită de anvergură într-un sezon 2023 în care și-a dominat adversarii de la început până la final.

Nici măcar ploaia torențială nu a stat în calea celui mai performant sportiv din motor sportul românesc din 2023 în acest weekend.

Fără RIVAL în 2023! Bogdan Cosma Cristofor, la doar 12 ani, s-a impus în WSK Euro Series | FOTO

Prezent la Sarno, pe circuitul de la Napoli, liderul mondial și al Seriei WSK Euro Series și-a respectat blazonul. Campionul național Bogdan Cosma Cristofor s-a impus și în a doua cursă a seriei cu acest nume reușind astfel să câștige competiția.

Puștiul din Capitală, elev la International School of Bucharest, încheie anul de o manieră fantastică onorând poziția no 1 din clasamentul mondial. Înainte de a câștiga această serie, Bogdan s-a impus în toate competițiile de notorietate din acest an: WSK Open Series, Mondialul de ROK sau Mondialul de IAME.

La anul, pilotul român va evolua la o clasă superioară atât în competițiile interne cât și în cele internaționale.

Știu că nu ar fi fost posibil succesul meu fără susținerea lor, spune Bogdan Cosma Cristofor

“Sunt foarte fericit că am reușit să câștig și cea de-a doua rundă a Campionatului WSK Euro Series 2023, chiar dacă a fost o rundă plină de peripeții, cu o vreme extrem de capricioasă. Așa am devenit campion WSK Euro Series 2023.

Aceasta este ultima mea cursă în această categorie, și mă bucur că am realizat tot ceea ce mi-am propus. Sunt încântat să îmi asum noile provocări la categoria Junior”, a explicat Bogdan, la o zi după cursă.

“Vreau să mulțumesc din suflet tuturor celor care au fost alături de mine și au contribuit la obținerea acestor rezultate deosebite: echipa TeamDriver, Dragos Gulie, Cătălin Caloianu, familiei mele și sponsorilor. Știu că nu ar fi fost posibil succesul meu fără susținerea lor”, a încheiat puștiul care în țară rulează pentru Gulstar Racing.