FC Rapid l-a dat în judecată pe George Copos. Echipa vrea 1,3 milioane de euro de la fostul patron

Publicat: 16 07. 2014, 16:14
Actualizat: 01 02. 2019, 18:02

Clubul nu s-a constituit parte civilă în Dosarul Transferurilor deoarece la momentul începerii procesului FC Rapid se afla în proprietatea lui George Copos. Acum însă, gruparea al cărui acționar majoritar este Adrian Zamfir, se află în insolvență, iar conform procedurilor legale în vigoare este obligată să încerce recuparea tuturor sumelor datorate.

În procesul aflat pe rol la Secția a VI-a Civilă a Tribunalului București, avocații lui George Copos au depus o întâmpinare, iar instanța urmează să stabilească un prim termen de judecată.

„Curtea de Apel București, în hotărârea din Dosarul Transferurilor, afirmă că Rapid a fost prejudiciat cu 1,3 milioane de dolari de către George Copos în urma transferurilor jucătorilor Cristian Dulca și Florin Bratu. Hotărârea penală nu face o distincție între SC FC Rapid SA, actuala societate care administrează clubul, și AFC Rapid, asociația care administra gruparea la momentul realizării celor două transferuri. Instanța este singura în măsură să stabilească dacă actuala societate are de recuperat prejudiciul respectiv sau nu”, au precizat, pentru MEDIAFAX, sursele citate.

Fostul acționar majoritar al FC Rapid, George Copos, condamnat în Dosarul Transferurilor, își execută pedeapsa în regim închis la Penitenciarul Rahova. Curtea de Apel București l-a condamnat, în 4 martie, pe George Copos la trei ani și opt luni de închisoare.