Federația de Fotbal din Turcia, victimă a loviturii de stat eșuată

Publicat: 30 07. 2016, 16:17
Actualizat: 02 11. 2016, 03:34

După ce presa internațională a informat că fosta legendă a fotbalului turc Hakan Sukur riscă patru ani de închisoare pentru că ar fi un simpatizant al lui Fethullah Gulen, acum autoritățile de la Ankara extind ancheta la nivelul întregii Federații de Fotbal.

Potrivit celor de la haberler.com, oficiali ai Federației Turce de Fotbal, întreg staff-ul selecționerului Fatih Terim și toți arbitrii sunt anchetați de poliție pentru a se stabili cu exactitate dacă au legătură cu Fetullahçı Terör Örgütü, organizația lui Fethullah Gulen, omul despre care autoritățile de la Ankara susțin că s-ar afla în spatele loviturii de stat eșuate.

Surse din cadrul Poliției au declarat că un grup format din 7-8 arbitri a ridicat până acum suspiciuni: „Încercăm să curățăm cele mai importante instituții de membrii organizației lui Gulen. Trebuie să facem curat în propria curte. Acum sunt anchetați arbitrii, iar 7-8 persoane sunt suspecte”.

Încercarea de lovitură de stat în Turcia a avut loc la jumătatea acestei luni, însă a eșuat, președintele Recep Tayyip Erdogan rămânând în funcție.