FINALA CHAMPIONS LEAGUE 2012. Roberto Di Matteo: Nu știu dacă e un avantaj că Bayern joacă acasă, poate fi o presiune în plus

Publicat: 17 05. 2012, 14:44
Actualizat: 19 05. 2012, 18:05

Antrenorul echipei Chelsea Londra, italianul Roberto Di Matteo, a declarat, joi, că nu știe dacă este un avantaj pentru formația Bayern Munchen că va juca pe teren propriu finala Ligii Campionilor, el precizând că acest lucru poate fi o presiune în plus, informează site-ul oficial al UEFA.

„Mulți vorbesc despre ultima înfrângerea suferită de Bayern (n.r. – scor 2-5 cu Borussia Dortmun în finala Cupei Germaniei), dar nu poți cataloga o echipă după un singur meci. Bayern are jucători de calitate care pot face diferența. Eu la asta mă aștept în finala Ligii Campionilor. Nu știu dacă e un avantaj că Bayern joacă acasă, poate fi o presiune în plus”, a spus Di Matteo.

Tehnicianul italian a afirmat că a stat de vorbă cu jucătorii mai vechi din lot care au evoluat în finala Ligii Campionilor din 2008, pierdută de Chelsea la lovituri de departajare în fața lui Manchester United: „Avem o echipă bună care a luptat pe trei fronturi. Am încercat să ne atingem obiectivele și toți jucătorii au dat tot ce au putut. Avem absenți pentru finală, dar cei care vor intra pe teren vor da sută la sută. Da, am vorbit cu jucătorii despre finala din 2008, a fost o oportunitate pentru ei. Acum este o nouă șansă și suntem fericiți să jucăm această finală. Vom încerca să dăm tot ce avem mai bun pentru a câștiga”.

Finala Ligii Campionilor, dintre formațiile Bayern și Chelsea Londra, se va disputa sâmbătă, de la ora 21.45, pe Fusball Arena din Munchen.