Finala Wimbledon 2019 | Reacții după ce Simona Halep a devenit câștigătoare. Iohannis: O victorie excepțională pentru tenisul românesc, pentru România! / Nadia Comăneci: Regina ierbii

Publicat: 13 07. 2019, 19:25

„Felicitări, Simona Halep pentru câștigarea turneului de Grand Slam de la Wimbledon! O victorie excepțională pentru tenisul românesc, pentru România!”, a scris Klaus Iohannis, sâmbătă, pe Facebook.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis un mesaj de felicitări Simonei Halep pentru câștigarea turneului de Grand Slam de la Wimbledon, precizând că victoria ei a umplut inimile românilor de bucurie și mândrie.

„Felicitări campioanei României! Felicitări, Simona! Ne-ai umplut inimile de bucurie și mândrie!”, a scris Viorica Dăncilă, sâmbătă, pe Facebook.

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat că victoria Simonei Halep i-a făcut din nou pe români mândri de ea, aceasta dovedind tuturor „clasă la acest mare turneu de la Wimbledon”.

„Felicitări, @Simona_Halep! Încă o dată ne-ai făcut mândri de tine! Simona Halep a dovedit tuturor clasă la acest mare turneu de la #Wimbledon!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, sâmbătă, pe Twitter.

De asemenea, președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a scris pe Facebook: „Bravo, Simona! Ești o mare campioană! Și reprezinți un vis de generații al sportului românesc! Mulțumim pentru tot!!!”.

Fosta mare gimnastă din România, Nadia Comăneci, a caracterizat-o sâmbătă drept „regina ierbii” pe Simona Halep, după ce aceasta a câștigat turneul de Mare Șlem de la Wimbledon.

„Regina ierbii @simonahalep @wimbledon champ”, a scris Nadia Comăneci, sâmbătă, pe Facebook.

Marele fost fotbalist al echipei naționale a României, Gheorghe Hagi, a felicitat-o pe Simona Halep pentru victoria de la Wimbledon, mulțumindu-i că duce numele României în elita sportului mondial.

„Cuvintele sunt prea mici. Felicitari, Simona Halep si multumim pentru ca duci Romania in elita sportului mondial! 🇷🇴👏”, a scris legenda fotbalului românesc, Gheorghe Hagi, pe Facebook.

Ion Țiriac, președedintele Federației Române de Tenis, a lăudat jocul româncei.

Ion Țiriac s-a declarat încântat de jocul Simonei Halep în finala contra americancei Serena Williams și a scos în evidență calitățile excelente ale sportivei din România.

„Știam că dacă va trece de câteva tururi va putea să ajungă sus, s-a antrenat foarte bine în turneu. Nu a jucat grozav la începutul anului, dar aici, după primele trei-patru meciuri, am văzut că merge din ce în ce mai bine. Dacă poți să o deplasezi pe Serena în teren ai o șansă mare.

Simona a folosit mai mult propriile sale arme, are un talent ieșit din comun, reverul cu două mâini în lungul liniilor. Simona este o jucătoare foarte rapidă, dar nu se deplasează încă suficient de bine, a progresat însă la acest turneu, a jucat cum nu mă așteptam, a jucat ce trebuia. E momentul ei, al familiei ei și toți ne bucurăm pentru acest succes al Simonei”, a declarat Țiriac, la capătul finalei feminine, care a durat doar 55 de minute.

Simona Halep este prima sportivă din România care câștigă turneul de mare prestigiu de la Wimbledon.

Contul de Twitter al Wimbledon a transmis primul mesaj, sâmbătă, după ce Simona Halep a devenit campioana turneului britanic, în 2019. Englezii au felicitat-o pe prima româncă care a reușit să câștige la All England Club.

„Trăiască Halep! Românca devine noua noastră campioană, după ce a învins-o pe Serena Williams, scor 6-2, 6-2, în urma unei performanțe magice la Wimbledon”, a transmis turneul britanic, la finalul meciului dintre Simona Halep și Serena Williams.

 

John McEnroe (60 de ani), fostul lider mondial din ierarhia masculină și triplu câștigător la Wimbledon, s-a declarat uluit după prestația entuziasmantă a Simonei Halep în finala feminină 

Fostul tenismen american a avut numai cuvinte de laudă la adresa sportivei din România și a spus că finala de la Wimbledon 2019 „nici măcar nu a fost un meci”, făcând referire la faptul că Halep a dominat-o pe Williams.

 

„Sunt uluit. Simona este uriașă în acest punct al carierei sale. A fost sportiva superioară. Nu mă gândeam că o va intimida atât de mult pe Serena Williams. Halep a dominat-o total. Nici măcar nu a fost un meci. Sunt foarte rare situațiile în viață când îți iese totul atât de bine, iar astăzi s-a întâmplat”, a declarat McEnroe, citat de BBC.