Florian Gheorghe, noul președinte al Federației de Hochei

Publicat: 18 11. 2013, 19:12
Actualizat: 18 11. 2013, 19:12

Fostul președinte al Agenției Naționale pentru Sport și Tineret, Florian Gheorghe, a câștigat, luni, alegerile pentru conducerea Federației Române de Hochei pe Gheață, informează www.prosport.ro.

La alegerile de luni au fost înscriși trei candidați, Florian Gheorghe, Zoltan Olti Pașca și Alexandru Butucel, însă cel din urmă a decis să se retragă și să-l susțină pe Florian Gheorghe.

În urma voturilor, Florian Gheorghe a fost ales de 11 membri, în timp ce Zoltan Olti Pașca de nouă.

„Nu am făcut jocuri dinainte, ci am decis pe loc, pe hol, înainte de a se vota. Mi-am dat seama că nu am nicio șansă să câștig, astfel că am stabilit împreună cu cluburile care mă susțineau să-l voteze pe Florian Gheorghe. Cred că a fost cea mai bună opțiune”, a declarat, pentru ProSport, Alexandru Butucel.

Barna Tanczos a fost ales președinte al Federației Române de Hochei pe Gheață în anul 2008, iar în 2012 a fost reales pentru încă un mandat de patru ani.

Ministerul Tineretului și Sportului a oprit, în luna aprilie, finanțarea Federației Române de Hochei pe Gheață din cauza problemelor interne, după ce Curtea de Apel a anulat, în 4 aprilie, alegerile pentru președinția Federației Române de Hochei pe Gheață, organizate în cadrul Adunării Generale din 19 iulie 2012 și câștigate de Tanczos Barna.