Florin Andone, victima atacurilor rasiste în Spania

Publicat: 30 05. 2016, 15:12
Actualizat: 01 11. 2016, 17:56

După meci, Andone a primit o serie de mesaje xenofobe și rasiste pe contul său de Twitter din partea fanilor de la Mallorca.

„Ca urmare a meciului pe care Cordoba l-a jucat cu Mallorca, meci în care Florin Andone a marcat, jucătorul român a primit pe Twitter mai multe mesaje cu tentă rasistă și xenofobă, în unele dintre aceste mesaje primind și amenințări care atentează la integritatea fizică a fotbalistului”, se arată într-un comunicat al celor de la AFE, Asociația Fotbaliștilor din Spania.

„Suntem conștienți că unii dintre suporteri își pierd cumpătătul și că oficialii cluburilor nu au nimic de a face cu un astfel de comportament al fanilor, dar un club de tradiție precum Mallorca nu trebuie să se ascundă în spatele unor astfel de pretexte și să-i scuze pe cei care au adresat mesaje xenofobe și rasiste”, a declarat și Xavi Oliva, directorul AFE.

Reacția fanilor de la Mallorca la adresa lui Andone reprezintă răbufnirea unui conflict mai vechi. În sezonul 2013-2014, românul a jucat, sub formă de împrumut de la Villarreal, la Atlético Baleares – rivala locală a celor de la Mallorca.