Florin Mergea și Horia Tecău s-au calificat în semifinale la ”dublu” la JO 2016

Publicat: 10 08. 2016, 07:18
Actualizat: 10 08. 2016, 12:05

Partida a durat o oră și 52 de minute. Primul set a debutat cu break pentru Mergea și Tecău, favoriții nr. 5 continuând seria bună cu un serviciu excelent al lui Horia. A fost singura greșeală făcută de vreuna dintre echipe, iar perechea din România și-a adjudecat primul set, scor 6-4, după un alt serviciu bun al lui Tecău în ultimul game.

Actul secund s-a dovedit a fi la fel de echilibrat, cele două perechi mergând cap la cap cu serviciul pană la scorul de 6-5, când brazilienii au reușit break-ul în ultimul game, pe serviciul lui Florin Mergea, și au împins meciul în decisiv, scor 7-5.

Setul decisiv a fost la discreția românilor, care au reșit să câștige pe serviciul adversarilor în game-ul trei. De acolo, ultimul act s-a scurs în favoarea lui Florin Mergea și Horia Tecău, iar, în final, favoriții nr. 5 și-au trecut în cont decisivul, scor 6-2.

În semifinale, Florin Mergea și Horia Tecău vor întâlni perechea formată din Steve Johnson și Jack Sock, din Stele Unite ale Americii, care a trecut în sferturi de spaniolii Roberto Bautista-Agut și David Ferrer, favoriți nr. 8, scor 6-4, 6-2.