Fostul director sportiv al lui Lance Armstrong scrie o carte

Publicat: 18 01. 2013, 13:33
Actualizat: 03 07. 2013, 20:28
Belgianul Johan Bruyneel, fost director sportiv al lui Lance Armstrong la cele șapte victorii din Turul Franței, pregătește o carte în care va oferi versiunea sa despre evenimente, a anunțat, vineri, cotidianul olandez De Telegraaf, citat de AFP.

Potrivit cotidianului citat, Bruyneel vrea să „plaseze totul în contextul bun și să corecteze imaginea falsă pe care raportul USADA, presa și oameni ca Tyler Hamilton și Floyd Landis i-au creat-o”.

Citat de Telegraaf, fostul manager a precizat că va continua lupta contra Agenției Mondiale Antidoping (USADA). „Voi continua până când voi avea sentimentul că voi avea parte de un proces echitabil”, a declarat Bruyneel, referindu-se la procedura care îl vizează în SUA.

Johan Bruyneel se confruntă și cu o anchetă a federației belgiene(RLVB), el urmând să fie audiat zilele următoare. RLVB a deschis un dosar și l-a audiat prima oară pe Johan Bruyneel în 2010, după acuzațiile fostului rutier, Floyd Landis.

Lance Armstrong a recunoscut pentru prima oară în public, într-un interviu acordat realizatoarei TV Oprah Winfrey, că a luat produse dopante în timpul carierei sale cicliste, după mai mult de zece ani în care a negat acest lucru.

El a răspuns „da” atunci când realizatoarea TV Oprah Winfrey l-a întrebat dacă s-a dopat în timpul celor șapte victorii la Turul Franței (1999-2005), într-un prim interviu acordat după ce a fost radiat pe viață din ciclism.