Fostul medic al naționalei: ”Toate accidentările sunt consecința unei medicamentații defectuoase”

Publicat: 16 06. 2016, 12:47

Pompiliu Popescu îl consideră principal vinovat pentru această situație pe președintele FRF, Răzvan Burleanu, care a înlocuit staff-ul medical fără a ține cont de modul în care s-a lucrat până acum.

„E foarte simplu să pregătești din punct de vedere medical o partidă la un turneu final. Dacă știi cum. Eu nu am avut niciodată o asemenea problemă la multele Campionate Europene și Mondiale la care am participat: nu mi-a căzut niciodată echipa fizic din minutul 60. Nu am avut în viața mea asemenea probleme, vă rog să-mi arătați din perioada mea un jucător care s-a prezentat așa cum s-au prezentat jucătorii aseară. Esențial e să le menții forma fizică și să previi accidentările. Toate accidentările de aseară sunt consecința unei medicamentații defectuoase. Asta pe lângă masaj și tot ce mai este nevoie, dar trebuie să cunoști jucătorii. Fiecare jucător se reface diferit. Rolul echipei medicale s-a văzut în meciul cu Elveția, nu există așa ceva. A fost o cădere abruptă din punct de vedere fizic, ceea ce înseamnă că pregătirea nu s-a făcut bine atât înaintea Campionatului European, cât și în timpul turneului. S-a văzut o retenție mare de acid lactic. Dacă antrenorul nu știe ce trebuie să facă tactic, o echipă medicală poate să ‘ascundă’ acest lucru pentru că echipa poate alerga. La cinci zile e floare la ureche să recuperezi jucătorii. La Campionatul European din 2008 am jucat cu Italia la trei zile după meciul cu Franța, nu la cinci ca acum, și puteam să câștigăm acel meci. Echipa medicală trebuie să lucreze în regim de desant, rapid. Mai important decât antrenorul este staff-ul medical. Doctorul îți poate câștiga un meci sau un turneu final, dacă vrei.

M-am uitat la meci și mi-am dat seama că Burleanu își bate joc de fotbalul românesc și de această generație. De la Burleanu a plecat toată nenorocirea, care în cele din urmă se va deconta. Au eliminat staff-ul medical, neștiind care vor fi consecințele. Nu a contat ce se făcea acolo, cum se lucra”, a declarat fostul medic al naționalei, Pompiliu Popescu, la ProSport LIVE.

Medicului Pompiliu Popescu i-a fost reziliat contractul cu Federația Română de Fotbal cu o lună înainte de startul Campionatului European. Locul său a fost luat de Dan Laurențiu Oproiu.