Fotbalistul Andre Gray, suspendat pentru comentarii homofobe făcute pe rețelele de socializare

Publicat: 23 09. 2016, 23:23
Actualizat: 24 09. 2016, 09:20

Atacantul în vârstă de 25 de ani va lipsi de pe teren în următoarele patru etape din Premier League. „Mi se pare mie sau sunt gay peste tot? Ardeți #Muriți #Imiprovoacăgreață”, este unul dintre mesajele publicate pe Twitter, pentru care Gray a ajuns în fața comisiei FA. Începând cu ianuarie 2012, atacantul a mai publicat mesaje cu tentă rasială sau sexuală. La acea vreme, Gray juca pentru echipa de ligă inferioară Hinckley United.

Andre Gray și-a cerut scuze și a cerut să fie iertat pentru postările sale, spunând că este o persoană schimbată acum. Atât fotbalistul, cât și clubul Burnley, au acceptat această suspendare.

Gray a primit o amenda în valoare de aproximativ 30.000 de euro și va rata partidele de campionat cu Watford, Arsenal, Everton și Southampton.

„Gray a fost găsit vinovat pentru șase încălcări grave ale regulii E3 (1) a FA ce privește comentarii considerate abuzive și/sau insultătoare și/sau deplasate și/sau care pun jocul într-o lumină proastă. Încălcările au avut și un factor agravant, anume o orientare sexuală și/sau de sex și/sau culoare și/sau rasă ce contravine regulii E3(2) a FA. Gray a pledat vinovat pentru trei încălcări, dar a respins alte trei capete de acuzare, însă în urma întrunirii comisiei de pe 22 septembrie acestea au fost considerate dovedite”, se arată într-un comunicat publicat de clubul Burnley.