Fotbalul și matematica. De ce și-au schimbat tricolorii numerele de pe tricouri cu ecuații, înainte de meciul cu Spania

Publicat: 28 03. 2016, 11:15

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu și atacantul Claudiu Keșeru, au lansat la Cluj, chiar în ziua amicalului contra campioanei Europei, Spania, un proiect prin care forul de la București își propune să susțină învățământul primar din România. Mai exact este o culegere de exerciții care să-i determine pe elevi să învețe și matematică, dar și fotbal. Campania demarată la Cluj își propune să aducă la un loc autorități locale, profesori, elevi și sportivi pentru a combate împreună abandonul școlar.

„Aceste manuale auxiliare vor putea fi achiziționate începând din această toamnă. Credem cî îi va face pe elevi să învețe și matematică și fotbal”, a declarat Răzvan Burleanu care a spus că FRF își dorește ca prin fotbal să poată contribui la procesul educațional pentru cei mici.

„Eu, la rândul meu, am luat școala ca pe o obligație. În momentul în care există un numitor comun între aceste două domenii destul de opuse părerea mea este că se poate ajunge la un lucru extraordinar. De ce să nu facem aceste exerciții cu o paralelă în fotbal, să le facem cu mult mai multă plăcere”, a declarat și Claudiu Keșeru, scrie citynews.ro.

Noile manuale alternative vor putea fi achizționate începând din această toamnă. Echipa de fotbal a României a făcut egal cu Spania în amicalul care a avut loc pe Cluj Arena.