FOTO | Amenzi de peste 10.000 de lei, date de Jandarmerie, în urma incidentelor de la derby-ul dintre Dinamo-FCSB

Publicat: 31 01. 2022, 08:57
Actualizat: 01 02. 2022, 10:02

Jandarmeria Capitalei a dat amenzi de peste 10.000 de lei, în urma conflictelor dintre suporterii echipelor FCSB și Dinamo București.

Incidentele de meciul Dinamo-FCSB au avut loc duminică seara. Suporterii FCSB au aruncat cu petarde și fumigene pe terenul de fotbal, dar și pe gazonul de lângă peluză.

O persoană a avut nevoie de asistență medicală, iar conflictele dintre ultrași s-au aplanat abia după intervenția în forță a jandarmilor.

„În legătură cu meciul de fotbal dintre echipele Dinamo București și FCSB, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

În urma încălcărilor cadrului legal în vigoare, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.075 lei, după cum urmează:
– 7 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 4/2008, privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare;
– 3 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare;
– 4 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare”, a transmis Jandarmeria Capitalei.

În plus, ai fost deschise cercetări pentru șapte fapte de natură penală, după ce suporterii au încălcat Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul normativ în vigoare.

Meciul s-a încheiat cu 3 la 0 pentru FCSB. Golurile au fost marcate de Octavian Popescu (2), Ianis Stoica (75) şi Răzvan Oaidă (82).