Franța a zdrobit Australia la Cupa Mondială Qatar 2022! Selecționerul Didier Deschamps: „Mbappe se numără deja printre cei mai buni jucători din lume”

Publicat: 23/11/2022, 15:15

Franţa a câștigat meciul de debut la Cupa Mondială Qatar 2022 prin golurile marcate de Adrien Rabiot (27), Olivier Giroud (32, 71) şi Kylian Mbappe (68). Australienii au condus prin golul lui Craig Goodwin (9).

Selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, a analizat meciul și l-a lăudatpe Mbappe. Naționala Hexagonului își apără trofeul câștigat în urmă cu patru ani.

În celălalt meci din Grupa D, Danemarca şi Tunisia au remizat, 0-0.

Franța a zdrobit Australia la Cupa Mondială Qatar 2022! Selecționerul Didier Deschamps: „Mbappe se numără deja printre cei mai buni jucători din lume”

Următoarele meciuri din grupă vor avea loc pe 26 noiembrie. Franţa va înfrunta Danemarca, iar Australia se va duela cu Tunisia.

„Este un început frumos. Primul meci este întotdeauna important şi vreau să felicit întregul grup că a fost capabil să răspundă prezent, deşi în dificultate. Cred că am gestionat bine primele minute, dar am luat acel gol inevitabil. Echipa a reacţionat bine, egalând şi preluând conducerea, în ciuda unei mici sperieturi în finalul primei reprize. În partea a doua a jocului, am avut mai mult control, mai mult ocazii. Am marcat patru goluri, acesta este un lucru bun, chiar dacă am fi putut înscrie mai multe”, a spus Deschamps.

Selecționerul a vorbit și despre starul naţionalei Franţei, Kylian Mbappe: „Kylian se numără deja printre cei mai buni jucători din lume. Este plin de încredere, emană multă forţă şi serenitate. Vorbesc cu el de ceva vreme, ştiam că va fi pregătit pentru că asta este competiţia lui. Face parte dintr-un colectiv, este important, cu capacitatea sa de a face diferenţa şi singur. În domeniul ofensiv, să-l ai pe Kylian la acest nivel este foarte important pentru echipa mea”.

De asemenea, atacantul Olivier Giroud a egalat recordul all-time de goluri la naţionala Franţei, deţinut de Thierry Henry (51), după „dubla” reuşită împotriva Australiei. „Acest record nu era nicio greutate pentru el. Poate să i s-a vorbit mult despre acesta, dar dincolo de record, există mai ales ceea ce face pe teren, ceea ce a făcut întotdeauna. A avut eficienţă, cu atât mai bine pentru el. Este mai ales un atu important în animaţia ofensivă, în raport cu întregul grup” a mai spus selecționerul.

foto: twitter.com/FIFAWorldCup

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase