FRF și LPF, somate să suspende echipa lui Becali din Liga 1

FRF și LPF, somate să suspende echipa lui Becali din Liga 1
Publicat: 16/01/2017, 21:03

Juristul CSA Steaua, Florin Talpan, insistă asupra obligativității clubului FC Steaua București SA, patronat de Gigi Becali, să pună imediat în aplicare deciza Curții de Apel București și să schimbe numele echipei, însă precizează că regulamentul FRF permite această schimbare a denumirii doar în luna iunie, ceea ce ar trebui să ducă la excluderea echipei din campionat.

„De la data pronunțării deciziei Curții de Apel, clubul FC Steaua București SA nu mai are dreptul de a folosi numele Steaua. Pe de altă parte, clubul nu își poate schimba denumirea la FRF până pe data de 1 iunie 2017, ceea ce înseamnă în mod direct suspendarea clubului din competiție.

E interzisă schimbarea numelui pe parcursul competiției și chiar dacă i s-ar permite, George Becali nu ar avea cum să o facă atât de repede. Procesul de schimbare a numelui durează câteva luni.

FRF e obligată să-i suspende din competiție, din retur. Nu înțeleg de ce se caută soluții de driblare a deciziei justiției. Dacă acest lucru nu se întâmplă, FRF ignoră o decizie a Curții de Apel București. Reprezentanții FRF și LPF trebuie să pună în aplicare hotărârea. Înseamnă că nu respectă o hotărâre judecătorească, ceea ce e sancționat conform legii.

Cererea de schimbare a denimirii se depune între 1 și 30 iunie în fiecare an, conform regulamentelor. Legea și regulamentele trebuie să fie respectate! Eu despre domnul secretar general Justin Ștefan pot spune doar că trebuie să-și dea demisia de onoare sau să fie demis. El, în poziția deținută, trebuie să fie imparțial. Ori el s-a antepronunțat! Din declarațiile sale se vede clar că ține cu echipa lui George Becali. Atunci ce se întâmplă cu celelalte echipe?!

Am fost în instanță cu el. Eu reprezentam CSA Steaua, iar el clubul FC Steaua… Este normal ca el să se antepronunțe în condițiile în care a administrat această societate?”, a declarat Florin Talpan la Digi Sport.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase