Gabi Balint a făcut infarct. Fostul internațional a fost supus unei intervenții chirurgicale

Publicat: 21 09. 2019, 15:23

Inițial, lui Gabi Balint i s-a făcut rău, a mers pentru investigații la o clinică privată, iar apoi s-a dus la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” din Capitală, unde a fost supus deja unei intervenții chirurgicale, potrivit surselor citate.

Gavril Pele Balint (56 de ani) a început fotbalul la Gloria Bistrița, iar în 1979 a făcut pasul la Steaua, formație la care a petrecut zece sezoane și la care a cunoscut gustul performanței. Cinci titluri de campion, trei Cupe ale României, Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei sunt trofeele pe care și le-a trecut Balint în CV alături de bucureșteni. În 1989, „militarii” încasau un milion de euro din transferul său la Burgos, formație de la care avea să se retragă în 1992.

Prima experiență ca antrenor principal pentru Gabi Balint a fost în 1999, la Sportul Studențesc. În 2001, acesta a fost secundul pentru Anghel Iordănescu și Gheorghe Hagi la echipa națională a României, iar în 2002 a făcut pasul în Moldova, la Sheriff Tiraspol. Opt ani mai târziu, Balint a fost numit selecționerul Moldovei, unde a bifat nu mai puțin de 17 partide.