Gabriel Sîncrăian, românul medaliat cu bronz la JO 2016, ar putea fi suspendat pe viață

Publicat: 11 10. 2016, 10:14
Actualizat: 18 04. 2018, 07:26

Gabriel Sîncrăian a concurat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, la categoria 85 kg, și a obținut medalia de bronz cu nou record personal, de plus 20 de kilograme.

Proba A recoltată de Agenția Mondială Antidoping în urma concursului olimpic a ieșit pozitivă, iar acum se analizează proba B. „Conform regulamentului, Sâncrăian poate fi suspendat pe viață. Dacă nu, următoarea penalizare, conform codului, ar fi de 8 ani”, a declarat Nicu Vlad pentru Dolce Sport.

Pe 29 august, postul public de televiziune a anunțat că Gabriel Sîncrăian va fi suspendat, iar Comitetul Olimpic și Sportiv Român va trebui să plătească 100.000 de euro către Comitetul Internațional Olimpic. Federația Română de Haltere, Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Agenția Națională Antidoping nu au primit vreun document oficial din partea Comitetului Internațional Olimpic în toată această perioadă.

Pe de altă parte, Nicu Vlad este de părere că Gabriel Sîncrăian are șanse bune să evite o suspendare, sinonimă cu pierderea medaliei și a recompensei financiare.

„Sincer, se poate întâmpla orice, dar, din experiența pe care o am în sport, și cunosc cazuri multe, într-adevăr s-a demonstrat că proba B nu corespunde cu rezultatul probei A” , a precizat Nicu Vlad, potrivit sursei citate.