George Simion, copreședintele AUR, sare în apărarea lui Sebastian Colțescu: “Au avut niște poziții grețoase!”

Publicat: 12 12. 2020, 08:27
George Simion, copreședintele AUR, sare în apărarea lui Sebastian Colțescu: “Au avut niște poziții grețoase!”

George Simion, copreşedintele AUR, îl susține pe Sebastian Colţescu, care pe durata partidei PSG – Istanbul Başakşehir a folosit cuvântul “negru” la adresa unei persoane din staff-ul tehnic al echipei din Turcia.

Liderul partidului nou intrat în Parlament nu înțelege atitudinea pe care au avut-o reprezentanții celor mai importante foruri din România, care imediat și-au cerut scuze pentru reacția lui Sebastian Coțlescu, punându-l, totodată, la zid pe arbitru.

I-am luat apărarea arbitrului Colţescu şi am acuzat ministrul Tineretului şi ministrul de Externe care au avut nişte poziţii greţoase. Nu poţi să abandonezi un român şi să-l arunci în gura lupilor, el negreşind cu nimic.

I-au luat apărarea ungurii şi mulţi… A fost acuzat de către cine? De către un extremist, un fundamentalist islamist, că asta era respectivul fotbalist”, a declarat George Simion, copreşedintele AUR, potrivit Alephnews.

Liderul AUR îl apără pe Sebastian Colțescu. De unde a pornit scandalul rasist

În minutul 14, Sebastian Colțescu l-a chemat pe Ovidiu Hațegan la margine pentru a-i arăta roșu lui Pierre Webo (fost internaţional camerunez, antrenorul asistent al echipei turce), folosind cuvântul “negru”.

I-a spus că este negru”, a strigat cineva de pe banca formației din Turcia.

Pierre Webo comenta de pe margine la căderile teatrale ale lui Neymar, iar Colțescu l-a anunțat pe Hațegan, care a venit la el să-i ceară lămuriri. Eliminarea tehnicianului s-a petrecut în minutul 14, iar partida de fotbal dintre PSG și Istanbul Başakşehir, contând pentru etapa a IV-a a Grupei H din Liga Campionilor, s-a întrerupt după ce ambele echipe au ieșit de pe teren.

De ce spui negru? De ce îmi spui negru? Nu poți să spui negru”, i-a strigat Pierre Webo, arbitrului român.