Gestul incredibil făcut de fotbaliștii de la Athletic Bilbao pentru colegul lor de doar 22 de ani bolnav de cancer

Publicat: 09 07. 2017, 13:25

Fundașului central, care trebuia să participe la Campionatul European sub 21 de ani cu naționala Spaniei, i-a căzut parul în urma tratamentului cu chimioterapie, necesar pentru elimianrea celulelor canceroase din corp, iar, când s-a prezentat la antrenamentele echipei, și-a găsit toți coechipierii rași în cap.

Yeray Alvarez a fost diagnosticat cu cancer testicular, în luna decembrie a anului trecut, și a fost operat. Se pare că fotbalistul nu a scăpat, însă, definitiv de probleme. Oficialii clubului de pe San Mames au declarat că se așteaptă ca jucătorul să fie indisponibil timp de trei luni, cât durează tratamentul de chimioterapie. Fundașul și-a prelungit contractul cu Athletic Bilbao în luna februarie pentru încă trei sezoane.

Chimioterapia este un tratament pentru cancer care folosește medicamente (numite generic citostatice) care distrug celulele canceroase. Modul de acțiune a acestora este de a stopa sau a încetini creșterea celulelor maligne. Deoarece celulele canceroase cresc și se divid mult mai repede decât celulele normale ale organismului, ele sunt mult mai afectate de citostatice decât cele normale. Cu toate acestea, celulele normale sunt afectate și acest lucru conduce uneori la apariția efectelor adverse ale chimioterapiei, cum ar fi căderea părului.