Gestul unui fost președinte american, când a aflat că Mondialul din 2022 nu va fi organizat în SUA

Publicat: 10 06. 2014, 15:44
Actualizat: 29 07. 2014, 19:21

Când a aflat că organizarea Cupei Mondiale din 2022 îi revine Qatarului, și nu Statelor Unite, Bill Clinton, care făcuse campanie intensă în favoarea țării sale, a spart o oglindă din camera de hotel în care era cazat.

Fostul președinte american a făcut campanie țării sale pentru organizarea CM 2022 și, după eliminarea variantelor Australia și Japonia, părea aproape sigur că Mondialul se va disputa din nou în SUA, după cel din 1994, pe vremea când el era președinte.

Cu toate acestea, când Clinton a aflat că SUA au fost învinse de Qatar în lupta pentru candidatură, a fost atât de furios, încât, intrând în camera de hotel, a luat un ornament de pe o masă și l-a aruncat într-o oglindă, spărgând-o.

”Clinton era furios, s-a simțit umilit și i s-a părut că decizia nu are sens”, a declarat o ”sursă bine plasată” pentru Business Insider.

De altfel, decizia de a atribui organizarea CM 2022 Qatarului a stârnit rumoare în lumea fotbalului și nu numai, oficialii FIFA fiind bănuiți că au primit mită de la oficiali qatarezi. În plus, vara în Qatar sunt în jur de 50 de grade Celsius. Cu toate acestea, președintele FIFA, Sepp Blatter, a declarat că fotbalul va ajunge într-o ”lume nouă” cu ocazia CM 2022.