Gheorghe Popescu: Fără politică este imposibil să mergem înainte

Publicat: 14 11. 2013, 19:27
Actualizat: 29 09. 2018, 21:15

Fostul internațional Gheorghe Popescu a declarat, joi, după alegerile pentru șefia LPF, că fără implicarea politicului în sport, este imposibil ca activitățile din această ramură să fie performante.

„Nu cred că politicul s-a implicat în aceste alegeri. Cu tărie cred că politicul trebuie să se implice în partea sportivă, iar când spun asta, mă refer la implicarea în a da sportului un regim fiscal adecvat, să creeze premisele oamenilor care doresc să investească. Fără politică este imposibil să mergem înainte”, a spus Popescu, la Digi Sport.

Gheorghe Popescu este de părere că Dumitru Dragomir ar fi un contracandidat puternic la alegerile pentru șefia FRF. „Dumitru Dragomir, la experiența pe care o are și notorietatea pe care a căpătat-o între oamenii de fotbal, ar fi un contracandidat redutabil pentru oricine. Nu cred că va candida, pentru că este mai preocupat să stea lângă familie, să intre în afaceri, dar dacă va intra în această competiție, este binevenit. Sper să fie o luptă bazată pe fair-play, pe proiecte și să decidă Adunarea Generală”, a completat Popescu.

Fostul conducător al FC Național, Gino Iorgulescu, a fost ales în funcția de președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), el învingându-l la alegerile de joi pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996. Iorgulescu a primit 11 voturi, iar Dragomir 7.

Dumitru Dragomir era președintele LPF din 1996, fiind reales în această funcție în octombrie 2000, când l-a avut contracandidat tot pe Iorgulescu, în noiembrie 2005 și în noiembrie 2009. La alegerile din 2000, Dragomir a primit 11 voturi, iar Gino Iorgulescu a obținut cinci voturi.

Prosport a relatat că Gino Iorgulescu, candidat la șefia Ligii Profesioniste de Fotbal, s-a întîlnit, miercuri seară, la un hotel cu premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea și cu zece oficiali ai unor cluburi de fotbal.