Gino Iorgulescu: Până la 15 mai se vor cunoaște televiziunile care vor transmite Liga I în sezonul viitor

Publicat: 19 03. 2014, 15:33
Actualizat: 03 02. 2019, 20:51

El a menționat că firma Intel Sky Broadcast, căreia LPF i-a cedat drepturile TV pe următorii cinci ani pentru valorificare, negociază deja cu mai multe posturi TV. „După discuțiile noastre până în data de 15 mai se cunoaște numele televiziunilor care vor transmite partidele din Liga I. Din ce date avem se discută cu mai multe televiziuni la momentul acesta. Din punctul meu de vedere aș prefera ca meciurile să fie transmise de doi-trei cabliști, dar să fie difuzate și pe internet”, a precizat Iorgulescu.

Acesta a afirmat că a citit în presă faptul că posturile Look TV și Transilvania Live, care aparțin finanțatorului CFR Cluj, Arpad Paszkany, ar putea transmite partide din Liga I. Întrebat dacă are informații certe despre acest lucru, Iorgulescu a explicat că este posibil ca aceste două televiziuni să fie vândute de Paszkany către firma Intel Sky Broadcast. „Am văzut și eu în presă informații despre aceste două televiziuni și m-am informat și eu puțin. Nu am prea multe date, dar se pare că domnul Paszkany ar vinde aceste televiziuni către firma respectivă (n.r. – firma Intel Sky Broadcast)”, a precizat Gino Iorgulescu.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat la 4 martie semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal va încasa anual de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon în cei cinci ani.