Hagi, mesaj emoționant pentru Simona Halep, după ce românca a devenit nr. 1 mondial

Publicat: 07 10. 2017, 19:14

 Gică Hagi și Simona Halep au o relație specială încâ de când tenismena era doar un copil. Hagi i-a urmărit cariera și acum spune că merită din plină primul loc în ierarhia mondială. „Regele” susține că Simona a tras foarte mult până a ajuns aici, dar reprezintă un exemplu pentru ceilalți sportivi români:

„Ne simțim mândri, fericiți, bucuroși pentru că un român a ajuns numărul 1 în lume. Știu cât a muncit, câte sacrificii a făcut, este un moment fantastic. Pentru fiecare sportiv reprezintă un exemplu. Un exemplu că se poate dacă muncești foarte mult. Este și foarte talentată. Prima dată a contat talentul și apoi munca. Repetiția îți creează automatismul. Trebuie să ai multe calități și umane, și fizice pentru a ajunge acolo sus”, a declarat Gică Hagi la DigiSport.

Hagi spune că Simona este acum o certitudine a elitei tenisului mondial, așa cum Messi și Ronaldo sunt în fotbal: „Dacă nu îți construiești succesul, nu va veni niciodată. Ea și-a construit succesul încă de când s-a apucat de tenis. Ea a ajuns sus acum. Ea, Messi, Ronaldo au ajuns acolo, sus. Ea a căpătat această experiență atunci când a pierdut, dar a devenit mai puternică. Acum, a știut să gestioneze momentul”.

Inspirat de succesul Simonei Halep în tenisul feminin, Gică Hagi spune că ia în calcul să înființeze la Viitorul și o echipă de fotbal pentru fete: „Cum să nu o invit pe la Academie? Păi mă gândesc să fac și o echipă de fete, o să mă gândesc. De ce nu? Și ele au dreptul să joace. Problema e că trebuie să ajung cel mai bun și acolo, e greu”.