Hagi se cere la Naționala României. Planurile „Regelui” pentru salvarea fotbalului românesc

Publicat: 29 03. 2017, 23:24

Gheorghe Hagi a fost selecționerul României în 2001, când a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2002, pierzând barajul cu Slovenia: „Când ai posibilitatea de a selecta cei mai buni jucători din țară, eu cred că România poate selecta 15-20 de jucători care să se bată la calificarea la turneele finale. Indiferent că vorbim de seniori sau juniori.

Șanse mai avem la calificare, dar de acum încolo trebuie să jucăm la victorie, trebuie să avem personalitate, să avem capacitatea de a juca meciuri foarte grele în deplasare. Dacă nu vom obține calificarea, vom intra într-o situație foarte complicată, grea”, a declarat Gheorghe Hagi într-o conferință de presă, citat de Dolce Sport.

Patronul și antrenorul echipei Viitorul Constanța știe care este soluția pentru ca echipa națională să se califice la turneele finale: „Trebuie să construim echipe naționale care fac rezultate, să ne propunem să avem rezultate. Să revenim la perioada în care ne calificam la fiecare turneu final. Acesta e primul lucru pe care l-aș implementa: REZULTAT! PERFORMANȚĂ! Pe înfrângeri nu construiești nimic, te duci în jos.

Dacă aș mai avea onoarea într-o zi să fiu la națională, aș avea un singur proiect: o generație mai bună decât a noastră. Nu există motivație mai mare. Și eu zic că se poate. Dar trebuie să avem un stil de joc unitar”, a mai spus Hagi.

Totodată, tehnicianul liderul Ligii I crede că un mare minus este faptul că Academiile nu primesc finanțare: „Academiile la noi nu primesc deloc finanțare. La unguri se dau bani, în Portugalia se dă 10% din pariuri la minister și banii sunt dați la academii. La noi nu se dă niciun ban. Eu tot spun, dar spun degeaba”, a conchis Gheorghe Hagi.