Hagi: „Zeu nu sunt. Nu-mi place când mi se zice Rege”

Publicat: 21 05. 2017, 11:12

„Zeu nu sunt. Nu-mi place nici când mi se spune Rege, pentru că în sport nu există rege. Există suferință, sărăcie, trebuie să muncești în fiecare zi. Idealul meu și al soției e să fim pentru copiii noștri un fel de mentori, să ne ceară o părere”, a declarat Gheorghe Hagi la Digi 24.

„Fiica e în America, își continuă școala (…). Avea puțin dubii dacă o să o susțin, ea mi-a zis ca vrea să facă regie, film, actriță, film… și i-am zis că nu e nicio problemă, dar dacă e convinsă 100%. Trebuie să te dedici, să te sacrifici pentru tot ceea ce vrei să faci, ca să te realizezi în viață. E dispusă și mi-a plăcut foarte tare”, a povestit Gheorghe Hagi despre fiica sa.

Despre Ianis, fiul său care joacă deja fotbal, spune că „e dedicat, vrea să ajungă fotbalist, e disponibil la sacrificiu, muncă, știe că numai așa poate să ajungă foarte bun, are mult talent”.

Întrebat dacă crede că România va mai avea vreodată jucători de talia sa și a colegilor săi din Generația de Aur a fotbalului românesc, Hagi a spus că este foarte important mediul de formare al tinerilor fotbaliști: „Un Hagi, Dobrin, Balaci, Mutu, am produs la decari mulți în istoria României. Cum să nu… pentru că tot români suntem, talentul înseamnă tot ce-ți dă mămica și tăticu, însă important e să ajungi să creezi un mediu acestor tineri, de mici, și atunci istoria o scriu ei, n-o o scriem noi. În 4-5 ani, eu zic că România, încă o dată, poate să aibă sportivi mari, jucători de fotbal, o echipă națională foarte bună care să fie competitivă, să se bată cu echipe din Europa de la egal la egal, cum am făcut-o și noi timp de 10 ani”.