Halep a întrerupt șirul de victorii de la Wimbledon al tinerei Cori Gauff. Cu cine va juca Simona în sferturi / Prima reacție a româncei – VIDEO

Publicat: 08 07. 2019, 18:58

Gauff a avut câteva victorii de răsunet pe iarba din Marea Briatanie (în fața lui Venus Williams și Polona Hercog), iar Halep a jucat la potențial maxim. După ce ambele jucătoare și-au cedat game-ul pe primul serviciu, românca a început să forțeze și s-a distanțat, grație a două break-uri, reușind să închidă cu 6-3. În manșa secundă, Halep a pierdut din nou un serviciu, dar a bifat două break-uri, ultimul la mijlocul setului și a închis partida după o oră și 17 minute.

 

 

 

Românca a reușit 17 lovituri câștigătoare, cu 14 greșeli neforțate, iar lipsa de experiență a lui Gauff s-a văzut din plin, mai ales în punctele în care tensiunea a atins cote înalte. La final, după 6-3, 6-3 în două seturi, Halep și-a exprimat sentimentele și, foarte optimistă, a vorbit și despre adversara din sferturi, Shuan Zhang. „Sunt foarte fericită că am ajuns din nou în sferturi, e un turneu special pentru mine, m-am simțit bine. Celor din tribune le-a plăcut meciul. Anul trecut a fost unul foarte bun pentru mine, am încercat și anul trecut să joc bine pe iarbă, dar nu a fost cazul. Acum încerc să joc mai bine. O să-mi iau revanșa în fața ei, e o șansă bună în sferturile de finală”, a declarat Simona Halep pentru Eurosport.

În acest moment, rezultatele înregistrate la Wimbledon 2019 îi asigură Simonei Halep menținerea în Top 8 mondial la finele întrecerii londoneze. Simona, acum pe locul 6 în clasamentul în timp real, nu mai poate fi întrecută decât de Elina Svitolina – care ar avea nevoie să câștige un meci în plus față de româncă, sau de Johanna Konta.

În sferturi, Simona Halep va juca în compania lui Shuai Zhang (China; 50 WTA).

Foto: Hepta