Handbaliștii din România care pariază vor fi excluși

Publicat: 28 11. 2012, 16:10
Actualizat: 06 03. 2013, 00:16

Președintele Ligii Profesioniste de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat, miercuri, în cadrul simpozionului „Gambling, dependență și necesitatea unor politici transparente în domeniu” organizat de APTA-TESG, că handbaliștii care vor paria să fie excluși din activitate.

„Anul trecut au fost câteva voci care s-au trezit să spună că în handbalul românesc au loc meciuri aranjate pentru pariuri, iar asta nu face bine. Momentan, regulamentul este foarte evaziv, dar îl vom modifica astfel că orice sportiv care va paria, va fi exclus din activitatea sportivă. Acest lucru îl vom face și împotriva cluburilor. Dacă se dovedește că un meci a fost trucat pentru pariuri, atunci acel club va fi exclus din competiție”, a spus Dedu în cadrul simpozionului organizat de Asociația pentru Prevenirea și Tratarea Adicției – Transparență și Egalitate de Șansă în Gambling (APTA-TESG).

APTA-TESG militează pentru prevenirea și limitarea adicției față de jocurile de noroc, susținerea și promovarea unor inițiative care să ducă la stabilirea unui cod de conduită prin care organizatorii jocurilor de noroc să garanteze o transparență totală cu privire la condițiile de desfășurare a activităților specifice, tratarea adicției prin consiliere și educare și susținerea și promovarea unor campanii împotriva reclamei mincinoase, a reclamei ilegale precum și a mesajelor care mențin adicția.