Iga Swiatek a CÂȘTIGAT Turneul Campioanelor! „Să revin pe primul loc mondial este un vis devenit realitate”

Publicat: 07 11. 2023, 08:55

Iga Swiatek a învins-o pe Jessica Pegula, 6-1, 6-0, şi a câștigat Turneul Campioanelor. Poloneza s-a impus în 59 de minute.

Swiatek o va depăşi pe Arina Sabalenka în clasamentul WTA şi va termina anul pe primul loc mondial pentru al doilea sezon consecutiv.

Ea a câștigat anul acesta Roland Garros și acum a bifat al 17-lea trofeu al carierei.

Iga Swiatek a câştigat Turneul Campioanelor! „Să revin pe primul loc mondial este un vis devenit realitate”

Swiatek a primit 3.024.000 de dolari pentru perfomanța sa de la Turneul Campioanelor, unde a câștigat cinci meciuri. Jessica Pegula, finalista, a luat 756.000 de dolari.

La Turneul Campioanelor, Iga Swiatek a câștigat meciurile cu Marketa Vondrousova, Coco Gauff și Ons Jabeur, în grupe, și cu Aryna Sabalenka, în semifinale.

„Să revin pe primul loc mondial este un vis devenit realitate. Aş spune că nu mă aşteptam la asta chiar acum, în acest sezon. Speram că poate anul viitor va fi anul meu, dar se pare că, ştiţi, doar muncind din greu şi concentrându-mă pe lucrurile potrivite la final a funcţionat. Aşa că sunt foarte fericită”, a spus Iga Swiatek, care a încheiat sezonul cu șase titluri și 68 de victorii.

Turneul Campioanelor 2023 a avut loc în perioada 29 octombrie – 5 noiembrie, pe hard, la Cancun, în Mexic. A avut premii de 9.000.000 de dolari, iar la start au fost cele mai bune opt jucătoare ale sezonului, care au fost împărțite în două grupe:

Grupa Bacalar: Aryna Sabalenka (25 de ani, 1 WTA), Elena Rybakina (24 de ani, 4 WTA), Jessica Pegula (29 de ani, 5 WTA) și Maria Sakkari (28 de ani, 9 WTA).
Grupa Chetumal: Iga Swiatek (22 de ani, 2 WTA), Coco Gauff (19 de ani, 3 WTA), Ons Jabeur (29 de ani, 7 WTA) și Marketa Vondrousova (24 de ani, 6 WTA).