Într-o comună din Brăila, preotul satului este antrenorul echipei de fotbal. „Când e un parastas, nu mă duc în deplasare”

Publicat: 05 09. 2014, 20:13
Actualizat: 08 01. 2020, 20:56

C.S. Avântul Mircea Vodă, echipa antrenată de slujitorul Domnului, a terminat sezonul 2013-2014 la coada clasamentului Ligii a-IV-a, scrie Infobraila.ro. Rezultatele nu prea bune au fost obținute sub „bagheta” preotului, care a preluat echipa în 2013, după ce timp de șase ani antrenase lotul de juniori.

Din când în când, Balaban, mare pasionat de fotbal, joacă și el în amicaluri. „Mai joacă și el, la amicaluri, că doar nu vine cu patrafirul pe teren”, a declarat Ionel Anghel, antrenorul secund. Acesta conduce echipa atunci când datoria îl cheamă pe preot pentru vreo nuntă, înmormântare, botez sau parastas.

Faptul că are un antrenor preot a adus câteva beneficii pentru echipa C.S. Avântul Mircea Vodă. Jucătorii sunt disciplinați și nu mai înjură atât de des pe teren. „Dumnezeu e oriunde! Mai înjură cate unul, o mai scapă, dar mă văd pe mine și se abțin. Am și un pact cu ei: eu îi antrenez, ei vin la slujbă”, a spus Nicolae Balaban.

În ciuda disciplinei din echipă și a faptului că este condusă de un slujitor al Domnului, C.S. Avântul a debutat cu stângul în sezonul 2014-2015, fiind învinsă cu 4-0 de CS Victoria Traian.