Ion Țiriac a criticat jocul Simonei Halep după victoria de la Roland Garros

Publicat: 10 06. 2018, 12:37
Actualizat: 22 01. 2019, 23:42

Ion Țiriac i-a stat alături Simonei Halep în cele mai grele momente ale carierei. A ajutat-o ori de câte ori a putut, a sfătuit-o când deciziile erau greu de luat, iar sâmbătă, la Paris, miliardarul român s-a aflat în lojă pentru a urmări marele succes al campioanei noastre. După meci a avut un discurs interesant, în care a explicat de ce, în ciuda victoriei, Simona a făcut un meci destul de slab.

„Mi-a fost teamă înaintea primului set. Am spus că rezultatul va fi 6-1, 6-2 pentru una dintre cele două jucătoare. Dar după al doilea set, eram convins că dacă Simona va câștiga primul sau al doilea game, o să câștige cu 6-0 sau 6-1. Și așa a fost”, a spus Țiriac, pentru care evoluția liderului mondial, căruia îi acordă tot creditul din lume, nu a fost una convingătoare: „Simona a făcut un meci modest. Are un merit enorm că a stat cu adversara ei tot timpul, cu toate că nu a jucat cum a făcut-o joi (n.red – în semifinale cu Muguruza), însă meritul este 300 la sută al ei. Nici de data asta nu a renunțat absolut deloc la luptă. Românii să fie fericiți”.

Apoi, fostul tenismen și-a argumentat cuvintele: „De la mijlocul celui de-al doilea set, mingea a circulat mai mult. Joi, contra Muguruzei, reverul său a fost mai rapid decât cel al lui Nadal, dar azi a fost cu totul alt meci. Stephens nu e devastatoare cu nicio lovitură, dar trimite înapoi orice minge. Simona trebuia să deschidă terenul mai mult și nu a făcut-o. S-a mulțumit să dea mingea înapoi. Apoi, a jucat 2 metri în spatele liniei, inadmisibil. Cu Muguruza nu a făcut-o, pentru că știa că va pierde”, a mai declarat Țiriac, căruia Simona a ținut să-i mulțumească în mod special în discursul ținut pe teren, imediat după ce a ridicat deasupra capului primul trofeu de Grand Slam al carierei. (Prosport)