Iordănescu, prima declarație ca selecționer: Fotbalul românesc avea nevoie de un antrenor cu experiență

Publicat: 27 10. 2014, 17:54

„Am spus că este o situație specială și cred că trebuia să aducem un antrenor cu un anumit profil. Între antrenorii pe care i-am nominalizat a fost Mircea Lucescu. Revin la echipa națională, am fost opt ani la cel mai înalt nivel. Am acceptat în urma discuțiilor cu Burleanu pentru că fotbalul românesc este într-o situație specială, avea nevoie de numirea unui antrenor cu experiență. I-am adus pe Moldovan, Isăilă și Badea deoarece am considerat că sunt antrenori tineri, cu performanță și caractere puternice. Putem să ducem o campanie la bun sfârșit și să calificăm echipa unde ne dorim”, a declarat Iordănescu.

El a spus că deocamdată nu au fost desemnați antrenorul cu portarii și nici preparatorul fizic.

Comitetul Executiv al FRF a validat, luni, propunerea președintelui forului, Răzvan Burleanu, cu privire la conducerea tehnică a echipei naționale, astfel că funcția de selecționer este preluată de Anghel Iordănescu, iar Viorel Moldovan, Daniel Isăilă și Ionuț Badea sunt antrenori secunzi.

Victor Pițurcă și Federația Română de Fotbal au reziliat, în 16 octombrie, contractul de comun acord, tehnicianul semnând o înțelegere pe doi ani cu gruparea Al Ittihad din Arabia Saudită.