Istvan Kovacs, de cinci ori arbitru de rezervă în 10 zile de Cupă Mondială! Lumea din România se revoltă: „Nu știm care este strategia lui Pierluigi Collina”

Publicat: 27 11. 2022, 21:26
Istvan Kovacs

Istvan Kovacs a fost delegat ca al patrulea oficial la meciul dintre echipele Ecuadorului şi Senegalului, care va avea loc marţi 29 noiembrie.

Partida se va juca pe Khalifa International Stadium din Ar-Rayyan (ora 17:00), în Grupa A a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, relatează EFE.

De la aceeaşi oră va avea loc şi cealaltă partidă din grupă, Olanda – Qatar (Al Bayt Stadium – Al Khor, 17:00).

Meciul Ecuador – Senegal va fi arbitrat de francezul Clement Turpin, arbitri asistenţi fiind desemnaţi conaţionalii săi Nicolas Danos şi Cyril Gringore. Arbitru video a fost nominalizat francezul Jerome Brisard, iar arbitri asistenţi video vor fi francezul Benoit Millot, italianul Ciro Carbone şi canadianul Drew Fischer.

Istvan Kovacs, de cinci ori arbitru de rezervă în 10 zile de Cupă Mondială! Lumea din România se revoltă: „Nu știm care este strategia lui Pierluigi Collina”

Acesta va fi al cincilea meci de la CM 2022 la care Kovacs este al patrulea oficial.

Marius Avram, fost ecuson FIFA, s-a pronunțat la numărul record de partide ca rezervă pentru Istvan Kovacs.

„Nu știu care este strategia lui Collina sau cum își face el delegările, ca să nu zic politic, pentru că încearcă să nu-i delege pe arbitrii de pe un anumit continent la echipele din același continent, cel puțin la această fază, pentru a avea o distribuție cât mai bună, dar eu sper cât de repede să-l vedem la centru pe Istvan Kovacs.

La Campionatele Mondiale precedente am mai avut arbitrii care nu au primit niciun meci și au fost doar rezervă, dar aceștia nu au fost chemați cu toată brigada

De această dată arbitrii au fost chemați cu arbitrii asistenți după ei.

Eu asta sper, ca Istvan Kovacs să nu fi fost chemat doar ca arbitru de rezervă, văzând și alți arbitrii și unii cu nume mari n-au fost delegați”, a declarat Marius Avram la Radio Sport Total FM.