Istvan Kovacs, la derby-ul Cupei Mondiale 2022: Spania – Germania! Cât câștigă un arbitru la turneul final din Qatar

Publicat: 26/11/2022, 11:00

Arbitrul român Istvan Kovacs a fost delegat la partida dintre Spania şi Germania, ca al patrulea oficial. Marele meci va fi duminică, pe Al Bayt Stadium din Al Khor, de la ora 21:00, în Grupa E a Cupei Mondiale Qatar 2022.

Germania, care are nevoie neapărat de victorie, se va confrunta cu ibericii într-o partidă ce va fi arbitrată de olandezul Danny Makkelie. Asistenţi sunt compatrioţii săi Hessel Steegstra şi Jan de Vries.

Arbitru video este olandezul Paulus van Boekel, iar arbitri asistenţi video sunt italianul Massimiliano Irrati, qatarianul Taleb Al Marri şi un alt italian, Paolo Valeri. De asemenea, arbitrul asistent Ovidiu Mihai Artene a primit o delegare ca rezervă de tușier, iar Vasile Marinescu cea de rezervă a asistentului VAR.

Istvan Kovacs, la derby-ul Cupei Mondiale 2022: Spania – Germania! Cât câștigă un arbitru la turneul final din Qatar

În primul meci de la CM Qatar 2022, Spania a zdrobit Costa Rica, 7-0, iar Germania a pierdut cu Japonia, 1-2.

Istvan Kovacs a mai fost al patrulea oficial în două dăți la Cupa Mondială 2022. În deschidere, la Qatar – Ecuador 0-2, ce a avut loc duminică, în Grupa A. A fost tot în brigada condusă de Daniele Orsato. Apoi, a fost la partida Uruguay – Coreea de Sud 0-0, disputată joi, în Grupa H, cu francezul Clement Turpin la centru.

El va fi al patrulea oficial şi sâmbătă, la un alt derby: Argentina – Mexic (Lusail Stadium din Al Daayen, ora 21:00), din Grupa C, una decisivă pentru selecţionata „pumelor”.

  • Ultimul arbitru român participant la un turneu final de Campionat Mondial a fost tușierul Nicolae Grigorescu, prezent în 1998 în Franța

Cât câștigă un arbitru la Cupa Mondială Qatar 2022:

Arbitru de centru – 3.000 de dolari în faza grupelor / 10.000 de dolari în fazele eliminatorii

Arbitru asistent – 2.500 de dolari în faza grupelor / 5.000 de dolari în fazele eliminatorii

Arbitru de rezervă – 2.500 de dolari / 5.000 de dolari în fazele eliminatorii

Arbitru camera VAR – 3.000 de dolari / 5.000 de dolari în fazele eliminatorii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase