JO LONDRA 2012. Americanul care a alergat cu un picior rupt, pentru ca țara sa să ajungă în finală

Publicat: 10 08. 2012, 19:37
Actualizat: 22 08. 2013, 23:50

Atletul american Manteo Mitchell a reușit să termine cursa de 4×400 de metri, după ce la jumătatea traseului și-a rupt piciorul, potrivit Daily Mail.

Sursa: milesplit.com

Sportivul de 25 de ani, alergător în probele de 200 și 400 de metri, a ajuns la linia de final, fără ca publicul să observe ceva în neregulă în evoluția sa, dar cu o durere vizibilă pe față.

„Am început prost, iar când am ajuns la marcajul de 100 de metri, m-am simțit ciudat. Imediat ce am făcut primul pas peste 200 de metri, am simțit cum s-a rupt. Am auzit. Am început să plâng puțin, însă din cauza gălăgiei din public, nu s-a auzit. Am știut că voi termina”, mărturisește atletul.

„Nu am vrut să îi las pe acei trei băieți, sau întreaga echipă, așa că pur și simplu am continuat să alerg. M-a durut foarte tare”, mai spune Mitchell. Imediat, atletul a fost transportat în zona medicală din interiorul stadionului, unde medicii au descoperit o fractură de fibulă.

Sursa: The Independent

Americanii au reușit să recupereze după accidentul colegului lor și s-au calificat în finalele de vineri, cu un timp egal cu cel al echipei din Bahamas (2 minute 58.87 secunde). Proba de joi dimineață a fost cea mai rapidă cursă de calificări în 4×400 de metri din istoria Jocurilor Olimpice.

„Manteo a devenit o inspirație și un erou pentru colegii săi. Fără curajul lui și determinarea de a reuși, echipa Statelor Unite nu ar fi atins linia de final”, este de părere Max Siegel, CEO al organizației nonguvernamentale pentru atletism „USA Track and Field”.