JOCURILE OLIMPICE 2012. Michael Phelps a fost felicitat telefonic de Obama pentru performanța de la JO. „Am răspuns la telefon și o voce a spus: «Michael?»”

Publicat: 02 08. 2012, 16:55
Actualizat: 05 07. 2013, 00:26

Înotătorul Michael Phelps, care a devenit, marți, la Londra, cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, a fost contactat telefonic de președintele SUA, Barack Obama, care l-a felicitat pentru această performanță, informează AFP.

„Am răspuns la telefon și o voce a spus: «Michael?». «Da». «Te rog să aștepți pentru a vorbi cu președintele Statelor Unite». Apoi președintele a luat telefonul și mi-a spus că acasă toată lumea mă susține și este mândră de mine. A fost drăguț. Și a încheiat spunând: «Vă rog să îi transmiteți mamei dumneavoastră salutări din partea mea»”, a declarat Phelps, joi, după ce s-a calificat în semifinalele probei de 100 m fluture.

Mama lui Phelps, Debbie, care i-a crescut singură pe sportiv și pe cele două surori ale acestuia, l-a ajutat pe Michael foarte mult în obținerea succeselor și îl susține pe acesta la toate competițiile.

Michael Phelps a devenit, marți, la Londra, cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice (19), depășind recordul de 18 medalii deținut de sovietica Larisa Latânina, după ce a obținut aurul cu ștafeta SUA în proba de 4×200 metri liber. Americanul de 27 de ani, care și-a adjudecat al 15-lea titlu olimpic, primul la Londra, reușise să obțină a 18-a medalie din carieră cu o oră înainte, când a câștigat argintul la 200 metri fluture. În total, el are în palmares 15 medalii de aur, două de argint și două de bronz.