JOCURILE OLIMPICE 2012. Mii de bilete au fost repuse în vânzare

Publicat: 30 07. 2012, 19:52
Actualizat: 22 08. 2013, 14:24

În timp ce mulți și-au dorit să participe la competițiile din cadrul JOCURILOR OLIMPICE 2012, dar nu au mai găsit bilete, alții, cu locuri rezervate, nu au dat curs invitației, relatează The Telegraph.

Prezența redusă a publicului, chiar și la cele mai populare probe sportive, a făcut ca tribunele să aibă, în aceste zile, rușinos de multe scaune goale. Drept urmare, London 2012 Organising Committee (LOCOG) a hotărât să scoată la vânzare, duminică noapte, peste 3.000 de bilete, majoritatea pe locurile alocate delegațiilor străine și federațiilor internaționale, ai căror reprezentanți nu au onorat invitațiile la evenimentul sportiv.

„Ne-am consultat cu federațiile internaționale, pentru a repune în vânzare aproximativ 3.000 de bilete. Pe măsură ce vom vorbi cu grupurile acreditate, pentru confirmarea prezenței lor în public, vom da o parte din aceste locuri altor persoane interesate.” spune Jackie Brock-Doyle, purtător de cuvânt al LOCOG. 

Până acum, s-au returnat aproximativ 600 de tichete de către federațiile de gimnastică, 700 de către cele de volei, 100 de la înot, iar restul de la handball și echitație.

Tichetele, comercializate duminică noapte prin intermediul site-ului oficial al evenimentului, s-au epuizat în câteva ore de la punerea în vânzare, urmând ca organizatorii să suplimenteze cu alte câteva mii numărul acestora. Potrivit reprezentanților olimpiadei, biletele comercializate vor fi de toate categoriile, nu doar cele mai scumpe. Prețurile încep de la aproximativ 25 de euro și pot depăși 900 de euro, în funcție de competiție și de locul în tribună.

Există însă scaune care riscă să rămână goale pe toată durata desfășurării evenimentului. Este vorba despre locurile rezervate invitaților acreditați, în zone în care accesul se face doar cu autorizație de securitate.

LOCOG a făcut, de asemenea, și o serie de modificări în ceea ce privește rezervarea locurilor destinate familiilor celor aflați în competiție, după ce câțiva sportivi s-au plans că părinții nu au mai găsit locuri, pentru a-i urmări evoluând, în timp ce alte scaune erau goale.